mtb oosterhout

Nieuws

Ouder nieuws

De mountainbikers van MTB Oosterhout doen zeer goede zaken tijdens De 2017 editie van 6 Uur ’t Zand 2017

De 6 uur van ‘t Zand 2017, een mountainbike wedstrijd rond recreatiepark ’t Zand bij Alphen NB werd afgelopen zaterdag 9 september weer gehouden op een fraai en afwisselend parcours van 6 km. Onze sterke vertegenwoordiging met 16 clubrijders van MTB Oosterhout heeft een duidelijk stempel achtergelaten en al onze renners hebben laten zien wat ze waard zijn.

Groepsfoto 't Zand 2017

Om 11:00 uur startte de duo’s, trio’s en teams (4 rijders) die de 6 uur in estafette moesten afleggen. Een minuut later gingen de solo heren en dames de strijd aan. MTB Oosterhout werd door niet minder dan 16 renners vertegenwoordigd. Een record aantal voor deelname aan een wedstrijd. De 7 Solorijders Lars Hohmann, Roland Jorder, Kees en Dave Goderie, Jorus van Oort, Cindy v.d. Vorst en Joris de Meulder reed op een fatbike (MTB met extra dikke banden) voor het Finenzo Cycling Team zaten direct na de start al goed in de race. Lars was met net 16 jaar de jongste solorijder en voor hem een uitdaging om voor het eerst zo’n langdurige wedstrijd aan te gaan. Hij reed van meet af als een speer en wist dat hoge tempo tot het eind vol te houden. Hij verraste daarmee de concurrentie en zijn fans door boven zichzelf uit te stijgen met een zeer mooie en welverdiende 4de plaats. In iets meer dan 6 uur 162 km afleggen met een gemiddelde snelheid van 26,12 km/uur is voor een nieuweling een prestatie van grote klasse! Jorus reed constant niet ver van de kopgroep en finishte op een knappe 13de plaats. Joris zat daar heel dicht achter. En dat is met een zwaardere fatbike een hele knappe prestatie. Hij ging dan ook als eerste fatbiker over de finish. Podium voor Jorus, klasse. Niet ver daar achter zaten Dave, Cindy en Kees en reden lange tijd als groepje met elkaar naar respectievelijk plek 20, 22 en 23. Cindy wist zich dus te handhaven tussen de heren en daarmee sleepte ze moeiteloos de 1ste podiumplaats in de wacht voor de dames categorie. Petje af!. Roland moest helaas halverwege de strijd staken door serieuze materiaalpech aan de cranks.

't Zand 2017, foto 2

Met onze 3 trio teams ging het ook naar wens in de strijd. De masters van het team Trios Amigos met Dirk Hohmann, Gerrit Bouwman en Ton Keulemans wisten hun midlife crisis met glans te omzeilen door als jonge goden over het parcours te knallen. Dat leverde een keurige 15de finishplek op. Daarnaast hadden we team MTB Oosterhout Speedys met 2 nieuwelingen rijders Jaap v. Mierlo en Reno samen met zijn pa Marco en die wisten een fraaie 17de plek te bemachtigen. Ons team MTB Oosterhout Diesels met nieuwelingen Jens v. Santvoord en Stijn Vrooman reden samen met master Harold Roeleven naar een 20ste plek.  

't Zand 2017, foto 3

Onze sponsors


home | contact | inloggen
NTFU logo MTB Oosterhout logo KNWU logo
wachten..
© mtboosterhout.nl 2015 | website: paqqa