mtb oosterhout

Ouder nieuws

De renners van MTB Oosterhout hadden succes tijdens de 24 uurs MTB marathon "de Gulbergen 24"

De Gulbergen 24 is een 24 uurs MTB marathon wedstrijd op het recreatiegebied rond de Gulbergen nabij Mierlo en werd afgelopen weekend op 23 en 24 sept. verreden. MTB Oosterhout deed daar met 7 man en 1 dame aan mee. 6 van onze leden zaten in Team MTB Oosterhout en twee leden in het combiteam The Funtastic SIX.

De deelnemers werd een prachtig parcours van 10 km voorgeschoteld. Van meet af aan moest eerst een flinke kuitenbijter de Gulberg, de hoogste berg (ca. 62 m.) van de Provincie alias het Dak van Noord Brabant, beklommen worden. Na een snelle afdaling werd de golfbaan doorkruist en dan door de dierentuin langs de apen en het kamelenverblijf. Vervolgens weer over de golfbaan terug richting een bosperceel met nog 5 km afwisselend rechte paden en een heuvelige singletrack tot aan de finish. Zeer uitdagend, afwisselend en een belevenis op zichzelf.

Die zaterdag om 13:00 uur viel het startschot en gingen er 26 solorijders, 35 teams (6- en 10 persoons) de uitdaging aan van 24 uur knallen in de hoop dat de man met de hamer uit beeld zou blijven. De eerste 6 uur werden zij vergezeld door 50 solo rijders en 56 teams die voor de 6 uurs race gingen strijden. Onze Robin Huijben ging de eerste ronde gelijk vol gas en kwam als een van de eersten van alle deelnemers in de wisselzone om de bidon met tijdregistratie over te dragen aan Dave Goderie. Ronde voor ronde liep de voorsprong van MTB Oosterhout snel op t.o.v. de overige teams. Tot 20.00 had iedereen steeds na 1 ronde gewisseld en van 8 tot 8 ging dat op een schema van 2 rondes per persoon. Zo was er voldoende rusttijd om nog wat te kunnen slapen. Het rijden in de nacht ging, ondanks de koude en mist, iedereen erg goed af en ze liepen dan ook steeds verder uit op de overige teams. Dit met uitzondering van 2 teams met 10 personen. Na ruim 24 uur kwam ons team MTB Oosterhout als 3e van de in totaal 35 deelnemende teams over de meet en dat leverde een 1e podiumplek op voor de categorie 6 persoons teams. De 24 uurs race wisten Robin Huijben, Dave en z’n pa Kees Goderie, Jorus en Cindy van Oort en Ivar Kappert 560km af te leggen met een gemiddelde snelheid van 22,9 km/uur en een snelste ronde van 23 min. en 35 sec. Ook onze clubleden Roland Jorder en Harold Roeleven die in het team The Funtastic SIX meestreden kwamen in de 6 persoons funklasse tot een verdienstelijke 8e plek en hadden 490 km op de teller staan.

Mede door het uitstekende weer, de vlekkeloze organisatie, het prachtige en uitdagende parcours over de berg, het golfterrein en de dierentuin, kunnen veel deelnemers en zeker alle 8 renners van MTB Oosterhout terugblikken op een zeer geslaagde 24 uurs marathon. Volgens de spreuk “je moet een aap nooit leren springen anders springt hij hoger dan jij”, zou het zo maar kunnen dat er volgend jaar ook een apenteam meedoet. Deze intelligente dieren hebben de mountainbike kunstjes 24 uur lang kunnen afkijken en zijn wellicht net zo enthousiast geworden als onze bikkels van MTB Oosterhout.

home | contact | inloggen
NTFU logo MTB Oosterhout logo KNWU logo