Algemene info Game Groepen

Op deze pagina staat algemene informatiemet betrekking tot de wedstrijd gerichte trainingen. 

Game

(Wedstrijdgericht) Trainen

Wedstrijdrijden voor de jeugd

Als vereniging willen we graag onze passie en enthousiasme delen voor de mountainbike sport.Ook tijdens wedstrijden. MTB Oosterhout heeft een groot aantal enthousiaste jeugdleden die in verschillende competities of individuele wedstrijden actief zijn. Zij zijn vooral te vinden in de Landelijke Jeugd Competitie (LJC) van de KNWU en de Wintercompetitie van WV Jan van Arckel.

MTB Oosterhout Wedstrijdteam

Als stimulans voor de mountainbikesport in het algemeen en voor de goede naam en faam van MTB Oosterhout in het bijzonder, willen wij zoveel mogelijk van onze jeugdleden enthousiasmeren de wedstrijdsport te beoefenen. Om dit te bereiken heeft MTB Oosterhout een LJC-wedstrijdteam bestaande uit alle MTB Oosterhout jeugdleden die zich voor dit team aanmelden. 

Met het MTB Oosterhout LJC-team hebben we in de loop der jaren een behoorlijke hoeveelheid kennis op gedaan. Deze jeugdige wedstrijdrijders worden getraind door een enthousiast en professioneel opgeleid team van trainers onder leiding van Hoofdtrainer Henny Melis.

De trainingen worden georganiseerd aan de hand van het LTAD (Long Therm Athlete Development). Dit programma is er op gericht om sporters aan de hand van hun eigen ontwikkeling de juiste training aan te bieden met als doel zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen en hun enthousiast te houden voor een leven lang sporten.

De trainingen voor de jeugd zijn vooral gericht op techniek, balans en coördinatie. Dit is basis waarna later gewerkt kan worden aan kracht en snelheid. Hiermee krijg je een goede basis om deel te nemen aan wedstrijden.

(wedstrijdgericht) Trainen

Gedurende en in de voorbereiding op het wedstrijdseizoen worden er op maandag- en woensdagavond van 18:30 tot ongeveer 20:00 uur wedstrijdgerichte trainingen georganiseerd. De trainingen worden, afhankelijk van het trainingsdoel, gegeven op het eigen trainingsparcours of in het bos.

Op ons trainingsparcours kunnen we ook gedurende de winterperiode volop buiten doortrainen. In de winterperiode wordt echter ook de basis gelegd voor het volgende seizoen en daarom worden er in deze periode ook andere trainingsvormen aangeboden. Zo bieden we in deze periode 1 avond in de week Strenght en Conditioning training aan.  Met deze zaaltraining train je alle spiergroepen om fysiek goed voorbereid te zijn op de belastingen van het wedstrijdseizoen.

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om op de Wielerbaan te fietsen of te veldrijden. Verder neemt MTB Oosterhout deel aan de JvA Wintercompetitie. Deze regionale laagdrempelige wedstrijdreeks is ideaal om eens te kijken of je het leuk vind om een wedstrijd te rijden of om je conditie op peil te houden voor de uitdagingen in de zomer.

Aanmelden of nadere informatie gewenst?

Ben je geïnteresseerd om MTB wedstrijden te gaan rijden en misschien zelfs wel voor het eigen MTB Oosterhout LJC-team? Wil je ook graag wedstrijdgerichte trainingen bij MTB Oosterhout volgen of wil je eerst meer informatie hierover?

Neem dan contact op met onze ervaren wedstrijdrijders, via  …..