Game 1 groep

Voor wie zijn de Game groepen?

Kinderen die qua duurvermogen, techniek en snelheid de Aspiranten en Fun groep ontgroeid zijn én de instelling hebben om op een technische en intensieve manier te trainen zijn in principe geschikt om door te stromen door naar de Game groepen. 

Naast de Game 1 hebben we ook de Game 3 en Game 2 groepen. Binnen deze groepen kijken we naast uithoudingsvermogen ook naar fiets technische competenties en fietsbeheersing.

Trainingstijden

Deze groep traint 2x per week

De Game 2 groep traint op maandag en woensdag van 18:30 tot 20:00 uur.

Alle kinderen zijn 5 minuten voor de training aanwezig zodat de training op tijd kan beginnen

Afmelden

Hoe afmelden voor een training?

Als je niet aanwezig kan zijn bij de training meld je je die dag uiterlijk vóór 17.00 af. Dit kan door een mail te sturen naar  jeugd@mtboosterhout.nl;

Indeling

Doorstromen naar de volgende groep

De trainers van de huidige en de volgende groep bepalen in overleg wanneer een kind doorstroomt naar de volgende groep. Per seizoen zijn er twee doorstroom momenten: na de zomervakantie en na de kerstvakantie. Alleen in uitzonderingsgevallen kunnen kinderen tussentijds doorstromen. 

Bij het bepalen van het moment van doorstromen is de leeftijd van het kind niet doorslaggevend. De trainers zullen vooral kijken naar de technische vaardigheden en de conditie. Ook de sociale en emotionele rijpheid en de ruimte in de volgende groep spelen een belangrijke rol.

Trainingdoelen in deze groep

Prestatiegericht trainen
Tijdens de trainingen worden de technieken van het mountainbiken verder ontwikkeld en er wordt op kracht en uithoudingsvermogen getraind. De trainingen zijn gericht op deelname aan wedstrijden voor de Landelijke Jeugd Competitie MTB en wintercompetities. Deelname aan deze competities wordt gestimuleerd.
Renners die geen wedstrijden rijden maar wel op dit niveau willen trainen kunnen dit aangeven en zullen aan de hand van selectie worden toegevoegd aan de groep.

Naast de basisvaardigheden word in deze groep ook getraind op het beheersen van onder andere deze vaardigheden:

  • Sur place (klim)
  • Klimmen (90 graden bocht)
  • Rock climb rijden
  • Wheely lang min. 6 meter
  • North shore hoog
  • Nose wheel turn (hoek >45 graden)
  • Rear wheel turn (hoek >45 graden)
  • Wedstrijd start maken
  • Wedstrijd indelen

De Game 1 groep

Trainer: Hayo Elgersma (WT2)

Hayo geeft training op maandag

Trainer: Kevin van der Hamsvoord (WT2)

Kevin geeft training op woensdag

Deze toppers rijden mee:

Bas

Boris

Gijs

Ivar

Ivar

Luuk
Maurice
Milan
Thijs