Op een wisselvallige herfstdag stond de 4e wedstrijd van de Jan van Arkel wintercompetitie in Nieuwpoort op het programma. De weergoden waren de mountainbikers niet gunstig gezind, want de regen viel soms met bakken uit de hemel. De organisatie had het parcours drastisch veranderd gezien de hoge waterstand in de Lek. De wedstrijd in Nieuwpoort kenmerkt zich normaal door een deel van het parcours dat langs de Lek en de naastgelegen dijk loopt. Ondanks het uitdagende modderige, gladde parcours liet MTB Oosterhout zich niet uit het veld slaan en was goed vertegenwoordigd met enthousiaste deelnemers.

In de jongste klasse, de G-klasse, mocht Tim Chau starten vanaf de eerste rij maar had het zwaar op de korte klimmen (4e plaats), Ravi de Nooyer liet zijn vaardigheden zien als een van de jongste deelnemers bij de jongens op het korte technische parcours. Hij wist knap als zesde te eindigen. Aniek van der Leer reed ook een goede wedstrijd (10e algemeen en 2e plaats bij de meisjes) en Jelle Verkooijen (13e plaatst) had wat pech bij de start maar bleef stoer strijden. Erg mooi om te zien dat onze kleinsten, ondanks de kou en uitdaging van een fikse regenbui tijdens hun wedstrijd, goed stand konden houden en met plezier en een trots gevoel finishten.

Bij de F-klasse werd er fel gestreden door Jelte van der Leer (5e plaats) en Merijn Verkooijen (7e plaats). De strijd was intens, maar beide rijders van MTB Oosterhout hielden stand en toonden hun doorzettingsvermogen op het steeds lastiger wordende gladde parcours.

De E-klasse was wederom een succes voor de dames van MTBO, Mila Prins (1e plaats) en Nikita Verhoeven (2e plaats), wisten hun goede niveau vast te houden en behaalden wederom mooie plekken op het ereschavot. Hiermee staan zij nu ook in hun algemeen klassement op de eerste en tweed plaats. Elise van der Leer (15e plaats) voegde zich ook bij de strijd en liet zien dat ze uitstekend kan omgaan met de uitdagende omstandigheden. Senna (14e plaats) reed ook een sterke wedstrijd in het sterke deelnemersveld.

In de D-klasse vertegenwoordigden Teun Hessels (9e plaats), Pim Heijkans (11e plaats) en Ferno Verhoeven (6e plaats) MTB Oosterhout. Teun, gebrand op revanche na zijn pech van vorig weekend, liet zien wat hij in huis had en reed een goede wedstrijd. Ook Ferno mengde zich in de strijd en behaalde een heel mooi resultaat. De heren van MTB Oosterhout toonden opnieuw hun kwaliteiten en vastberadenheid.

In de B-klasse reden Tijs Buijs en Reno Oerlemans namens MTBO mee . Tijs had het zwaar een 13de plaats was vandaag het hoogst haalbare. Reno moest helaas afstappen.

Maurice (21e plaats) was de enige MTBO vertegenwoordiger bij de kanonnen van de A-klasse. Het parcours was door alle voorgaande gereden klassen erg zwaar geworden, maar Maurice hield heel goed stand in deze topklasse.

Met deze sterke prestaties bewees MTB Oosterhout weer dat het op verschillende niveaus goed kan meekomen in deze competitieve klassen. Ondanks het weer en de aangepaste omstandigheden op het parcours, heeft MTB Oosterhout opnieuw laten zien dat ze een hechte en competente groep mountainbikers zijn. De trots en het enthousiasme van de club blijven groot, en met deze resultaten kijkt MTB Oosterhout vol vertrouwen uit naar de volgende uitdaging in de wintercompetitie.